maanantai 26. elokuuta 2013

PÄTKISKAKKU

Työkaverilta saatua Pätkis-kakkureseptiä oli pakko heti kokeilla ja kielen vie mennessään!
Tämä ohje on mitoitettu pyöreälle kakkuvuoalle mutta kaksinkertaisena onnistuu uunipellille :)
Kuvaaja heti napsaisemaan kuvan vasta puolikkaasta kakusta, kun kotipihan autoremppareiskat napsivat puolet herkusta parempiin suihin ;)


                                         PÄTKISKAKKU

Pohja:  3       munaa
           3 dl    sokeria
           4 dl    vehnäjauhoja
           2 tl     leivinjauhetta
           1 tl     vaniljasokeria
           1        Pätkis-pussi
           150 g voita
           1 prk kermaviiliä

Kuorrute: 1             talousuklaalevy
                75-100 g voita

1. vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
2. sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti nostellen munavaahtoon.
3. sulata voi ja Pätkikset mikrossa tai vesihauteessa.
4. lisää suklaaseos ja kermaviili taikinaan.
5. paista 175 `C  n. 45 min.
6. sulata kuorrutteen suklaa ja voi keskenään ja levitä veitsellä jäähtyneen kakun pinnalle.

Seuraksi sopii vaniljajäätelö, kermavaahto tai aprikoosimarmeladi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti